SL-taustaa

EDIT: jos aihe kiinnostaa, lukaise myös Nörttitytöille kirjoittamani kaksi Second Life -aiheista juttua: Kamalan ihana kakkoselämä ja Second Lifen nukkeleikki käy työstä.


 

Second Life -vuosiini mahtuu jos jonkinlaista, enkkupuolen kuvakollaasi näyttää yhdenlaisen kehityskaaren. Vuodesta 2006 moni asia on muuttunut Second Lifen sisällä ja omat SL- taidot ovat kasvaneet.  Olen aikaisemmin tehnyt Second Lifessa myös töitä, mutta tällä hetkellä chillaan ja lähinnä shoppaan, sisustan, bloggaan ja kuvaan. Näissäkin asioissa on tapahtunut paljon matkan varrella. Nykyään kuvaan harvoin ilman windlight-säätöjä, varsinkin kasvokuvissa oikea valo on lähes pakollinen juttu. Olen myös ihoaddikti ja siksi tuntuu suorastaan tuskaiselta katsoa alkuaikojen kuvia joissa on sekä ruma iho että huono valaistus.

Olen leikitellyt loppujen lopuksi aika vähän ulkonäölläni SL:ssa. Toki teen erilaisia kokeiluja joita kuvaan, mutta perus-Minh muistuttaa aina jossain määrin reaaliminääni. Täydelliseen yhteneväisyyteen en oikeastaan pyri, mutta korostan niitä piirteitä jotka ovat minulle tunnusomaisia (pieni koko, isohkot silmät, alaskaartuvat suupielet, leveähkö nenä). Hyvä puoli on se, että erotun taatusti joukosta: suurin osa SL-naisista on hyvin stereotyyppisiä, kaksimetrisiä amatsoneja barbievyötäröllä ja jättibosilla. Nykyään näkee sentään paljon enemmän variaatioita kuin aikaisemmin ja vaatetustakin löytyy moneen makuun. Ensijärkytykseni oli aikoinaan suuri: ilmaiset vaatteet olivat strippareille tai SL-escorteille tarkoitettuja tai öklöttäviä poolokauluskaapuja. Mm. lähes kaikki naisten kengät (siis ne ilmaiset ja halvat) olivat stilettoja, joihin oli skriptattu mukaan sekä kimaltelu (bling bling) että kopiseva ääni. Hameita oli kahta sorttia: vesirajaläppää ja mummon vekkihametta. Niin ja iltapukuja, missikisatyyppisiä, laajahelmaisia kimallehirvityksiä, jotka peittivät alleen kaiken henkilöautoa pienemmän.

Onneksi erilaisia alakulttuureita löytää SL:sta pienen perehtymisen jälkeen niin paljon, että monenkirjavuudesta jokainen löytää itselleen sopivia paikkoja, vaatteita, ihmisiä, tapahtumia. Jos on rahaa käytettäväksi, tie tasoittuu.

SL on halpa harrastus vaikka siellä rahaa kuluttaisikin. Premium-jäsenet saavat 300 L$ viikossa “tuhlausrahaa” ja dollarin kurssi on sen verran edullinen edelleen, että itselleni riittää jopa 2-3  kuukaudeksi noin 10 euron (noin 3000 L$) “harrastusmaksu”. Omistan pienen ja surkean pläntin, 1024 neliömetriä mainlandia josta maksan kuukaudessa 5 US$. Maanomistamisoikeudesta (premium-jäsenyys) maksan neljännesvuosittain 27.67 US$.

Koska mainland on tunnettu rumuudestaan, en suinkaan asu maankamaralla vaan yläilmoissa, jossa minulla on joko skybox tai panoraamatila/holodeck. Tällä hetkellä elän ruohokuplassa: ruohikkoisen tasanteen päälle on viritetty puolipallona taivasmaisema. Illuusio on täydellinen, kodilta tuntuu.

image

One thought on “SL-taustaa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.